meta name="video_type" content="video/mp4" />

کارواش تمام اتوماتیک

در حال بارگزاری ویدئو...
برند : Istobal صنعت : سایر گروه : کارواش اتوماتیک کد محصول مربوط : CARWASH

یکی از مسائل مهم برای صاحبان خودرو و دیگر دستگاه های حمل و نقل و رانندگان، نیاز مداوم وسائل نقلیه گوناگون به شستشوی مداوم می باشد. انواع وسائل نقلیه می تواند شامل خودرو های سواری، قطار ها، ماشین های سنگین، ون و... باشد که شستشوی هر کدام از آنها نیازمند ابزار و تخصص خاصی می باشد. می توان از سه روش برای شستشوی این وسائل استفاده کرد: روش اول شستشو با ابزار های شستشوی سنتی و دستی می باشد که معایب فراوانی از جمله سرعت کم شستشو، تعداد زیاد کاربران مورد نیاز برای نظافت، عدم امنیت کافی به دلیل خیس ماندن سطوح و در نهایت کسب نتیجه نامطلوب و بجا ماندن آثار آلودگی دارد. روش بعدی استفاده از کارواش دستی می باشد که در این روش نیز اشکالات قبل وجود دارد اما به دلیل فشار آب، بسیار بهینه تر از روش قبل می باشد. روش سوم و بهترین روش، بهره گیری از کارواش تمام اتوماتیک می باشد که معایب روش قبل به طور کامل حذف شده و می توان از این روش به عنوان بهینه ترین شیوه شستشوی خودرو نام برد زیرا با به حداقل رساندن میزان آب و مواد شوینده مصرفی، مطلوب ترین نتیجه را ارائه خواهد داد. دستگاه کارواش تمام اتوماتیک انواع متفاوتی دارد و به طور کلی به سه دسته سواری شوی، اتوبوس شوی (سنگین شوی) و قطار شوی تقسیم می گردد که این دستگاه ها شامل اجزا گوناگونی می باشد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

اجزا کارواش تمام اتوماتیک

عملیات شستشو و خشک کردن در دستگاه کارواش تمام اتوماتیک به وسیله اجزا خاصی انجام می شود که هر کدام از این اجزا قسمت مشخصی از مکانیزم شستشو را انجام می دهند. در برخی از دستگاه ها، بعضی از این تجهیزات وجود ندارند و می توان آن ها را به صورت اختیاری اضافه کرد و یا می توان تعداد آن ها را نیز بیشتر کرد. بخش های مختلف دستگاه های کارواش تمام اتوماتیک را در ذیل به صورت مفصل بررسی خواهیم کرد.

نازل ها

در دستگاه کارواش اتوماتیک سه نوع نازل وجود دارد: 1) نازل پاشش پر فشار آب برای مرحله پیش شستشو که در همه دستگاه ها وجود ندارد و بصورت اختیاری به کارخانه سفارش داده می شود، 2) نازل پاشش فوم و مواد شوینده که پس از فرآیند پیش شستشو و پیش از فرآیند برس زنی مواد شوینده از آن ها بر روی بدنه پاشش می گردد و 3) نازل پاشش آب نهایی و واکس که یک نازل می باشد و پس از برس زنی از این نازل ها آب پاشش می شود و مرحله آب کشی نهایی انجام شده و سپس از همان نازل ها واکس به منظور تجمیع قطرات و کمک به خشک شدن و همچنین جلا دهی، بر روی بدنه پاشش می شود.

برس ها

از مهم ترین تفاوت های کارواش تمام اتوماتیک و روش دستی، داشتن برس های قوی می باشد که با چرخش بر روی بدنه باعث زدوده شدن انواع آلودگی ها می گردند. برس ها انواع گوناگونی دارند اما مهم ترین آن ها برس های پلی اتیلنی و فومی می باشند که نوع پلی اتیلنی بسیار نازک بوده و به همه قسمت ها نفوذ کرده و نوع فومی بسیار نرم بوده و تحت هیچ شرایطی به شیشه و بدنه آسیب نخواهد زد. انتخاب نوع درست برس در کارواش اتوماتیک، در جلوگیری از آسیب به بدنه و شیشه بسیار موثر خواهد بود. این برس ها می توانند به صورت افقی در بخش فوقانی نصب شوند و یا به صورت عمودی در قسمت های کناری قرار بگیرند. تعداد برس ها در کارواش دروازه ای می تواند 3 برسه یا 5 برسه باشد و این تعداد در کارواش تونلی حد نخواهد داشت و به اختیار مشتری خواهد بود. رنگ برس ها بسیار زیبا می باشد و انتخاب رنگ نیز در هر نوع این دستگاه به انتخاب مشتری می باشد.

خشک کن

آخرین مرحله در فرآیند شستشوی خودرو توسط کارواش تمام اتوماتیک، مرحله خشک کردن توسط بخش خشک کن می باشد که از مهم ترین مراحل است و از لکه شدن خودرو و باقی ماندن آثار قطرات آب جلوگیری میکند. خشک کن ها به صورت فوقانی و کناری قرار می گیرند و زاویه آن ها نسبت به خودرو، می تواند متفاوت باشد. خشک کن های فوقانی می توانند ثابت یا متحرک باشند که این تحرک یا می تواند به صورت زاویه گرفتن نسبت به مکان خودرو باشد و یا بر روی دستگاه کارواش حرکت کند.

سیستم کنترل دستگاه (PLC)

سیستم کنترل گر منطقی برنامه پذیر، مهم ترین جز در دستگاه کارواش تمام اتوماتیک می باشد که کنترل کلیه عملیات در کارواش اتوماتیک بر عهده آن است. این کنترل می تواند شامل کنترل کردن عملیات در حال اجرا باشد و یا به صورت برنامه ای که برای چگونگی عملکرد ماژول ها و در نهایت چگونگی شستشوی خودرو به آن داده می شود مطرح شود. این بخش قلب یک کارواش می باشد و قابلیت دادن هر برنامه ای به انتخاب کاربر به آن وجود دارد.

تجهیزات انتخابی اضافه

برخی از اجزا موجود بر روی دستگاه کارواش تمام اتوماتیک، انتخابی می باشند و انتخاب این تجهیزات به انتخاب کاربر و برای افزایش سرعت، کیفیت کارکرد و سود دهی بیشتر باشد. دستگاه کفی شوی، سیستم بازیافت آب، سیستم زیر شویی و دستگاه تصفیه آب برخی از امکاناتی هستند که می توان با اضافه کردن آن ها به دستگاه، به افزایش میزان سود آوری کمک کرد.

مکانیزم عمل دستگاه کارواش تمام اتوماتیک

دستگاه کارواش تمام اتوماتیک شیوه خاصی برای شستشوی خودرو دارد که باعث می شود حتی وسیله ای که در آلوده ترین وضعیت ممکن قرار دارد و اجرام ماندگار بر روی بدنه خود دارد را به خوبی شستشو داده و خشک کند. عملیات شستشو در کارواش اتوماتیک: ابتدا عملیات پیش شستشو انجام می گیرد که در این مرحله آب با قدرت فشار بالا به منظور زدودن اجرام ماندگار روی بدنه وسیله نقلیه و جلوگیری از خش افتادن روی بدنه در مرحله برس زنی و همچنین جلوگیری از گیر کردن اجرام و سنگ ریزه در لابلای برس ها، از نازل ها پاشش می شود اما این مرحله در همه کارواش ها وجود ندارد. مرحله بعدی پاشش فوم و مواد شوینده و برس زنی می باشد که به وسیله برس های قوی پلی اتیلنی یا فومی (بسته به نوع دستگاه) که دو عدد آنها به صورت عمودی در کناره ها و یک عدد آنها به صورت افقی در قسمت فوقانی قرار گرفته انجام می شود؛ ولی برخی دستگاه ها 5 برسه می باشند که دو برس اضافه تر نیز به صورت عمودی در کناره های دستگاه قرار می گیرند. البته برای کارواش های ماشین سنگین و قطار شوی انواع دیگری از برس ها نیز طراحی شده اند. مرحله بعدی آب کشی نهایی است که باقی مانده مواد شوینده و آلودگی را شسته و خودرو را آماده فرآیند خشک شدن می کند. سپس واکس از همان نازل آب کشی نهایی روی بدنه پاشش می شود. مرحله پاشش واکس نه تنها به منظور جلا دهی انجام می گیرد بلکه قطرات آب باقی مانده روی بدنه را در اثر چرب شدن در نقطه های متمرکزی تجمیع می کند و خودرو را برای پاشش هوا آماده می سازد. در آخرین مرحله دستگاه خشک کن شروع به کار کرده و با پاشش پر فشار هوا بر روی بدنه وسیله نقلیه، قطرات تجمیع شده را از روی بدنه پخش کرده و باعث خشک شدن کامل خودرو می گردد. این مکانیزم در همه کارواش ها انجام شده اما ترتیب آنها یکسان نمی باشد و بسته به دروازه ای یا تونلی بودن دستگاه، می تواند متفاوت باشد.

کارواش اتوماتیک ریلی یا دروازه ای

دستگاه های سواری شوی می توانند از این نوع باشند اما دستگاه های سنگین شوی همگی از این نوع هستند. فرآیند شستشوی وسیله در این کارواش به همان صورتی است که در بخش مکانیزم توضیح داده شد. نکته ای که این نوع را به یک دسته از کارواش ها تبدیل کرده این است که در این نوع از کارواش تمام اتوماتیک، وسیله ای که در حال شستشو می باشد بر روی جایگاه داخل کارواش ثابت است و ماژول های کراواش اتوماتیک حرکت می کنند و خودرو را شستشو می دهند. این دستگاه فضای مورد نیاز برای قرار گرفتن و احداث سیستم را کاهش می دهد اما در مقابل تعداد خودرویی که می تواند بشوید محدود است زیرا در این نوع از کارواش تمام اتوماتیک، هنگامی که دستگاه در حال شستشوی یک وسیله نقلیه می باشد، امکان شستشوی وسیله دیگری را نخواهد داشت. این دستگاه برای کارواش هایی با مراجعه کم مناسب می باشد.

دستگاه کارواش تمام اتوماتیک تونلی

کارواش های اتوماتیک سواری شوی می توانند از این نوع نیز باشند و کارواش های قطار شوی نوع خاصی از این دستگاه می باشند که در ادامه توضیح خواهیم داد. فرآیند شستشو دراین دستگاه نیز همانند روال قبل است با این تفاوت که در این دستگاه ماژول ها ثابت می باشند و خودرو یا ون بر روی نوار نقاله حرکت می کنند. در این دستگاه تجهیزات کارواش اتوماتیک در فواصل معینی قرار گرفته است و با حرکت نوار نقاله و شروع فرآیند شستشو، خودرو در جایگاه تونل مانندی حرکت کرده و تحت شستشو قرار می گیرد. این دستگاه قادر است تعداد خودروی بیشتری را شستشو دهد زیرا این دستگاه قدرت دارد که چند خودرو را به صورت همزمان شستشو دهد. اما این نوع از کارواش تمام اتوماتیک نیازمند فضای بیشتری برای احداث خواهد بود و فقط برای کارواش هایی با تعداد مراجعه کننده زیاد و فضای کافی مناسب است.

کارواش اتوماتیک قطار شوی

این دستگاه به صورت سفارشی ساخته میشود و نوع خاصی از کارواش اتوماتیک تونلی می باشد با این تفاوت که برای شستشو، نیاز است خود قطار با سرعت بسیار پایین و تحت کنترل لوکوموتیو ران حرکت میکند و ماژول های ثابت قطار را شستشو می دهند. تفاوت دیگر دستگاه های قطار شوی در نوع برس های آن است که میتواند برس های جدا شونده را نیز در طراحی خود شامل شود که این برس ها برای شستشوی آینه و اجزائی از این قبیل می باشند. همچنین برخی برس ها به صورت اختصاصی برای قطار شو ها طراحی می شوند که به ساختار قسمت جلویی قطار بستگی دارد.


درخواست اطلاعات :

ویدئوهای مرتبط :