شستشوی خودرو ها با شیوه های سنتی بسیار زمان بر بوده و فاقد کیفیت مناسب می باشد، هر چه ابعاد خودرو بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای نظافت نیاز دارد. در نتیجه شستشوی ون ها نسبت به خودرو های معمولی به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. از این رو به منظور صرفه جویی در زمان و ارتقا کیفیت شستشو، استفاده از کارواش های تمام اتوماتیک به جای شیوه های سنتی نظافت، گزینه مناسبی می باشد. کارواش های اتوماتیک در دو نوع کارواش های دروازه ایی و تونلی موجود می باشند.
تفاوت های کارواش دروازه ایی و کارواش تونلی
فضای مورد نیاز برای نصب تجهیزات کارواش های دروازه ایی در مقایسه با کارواش های تونلی کمتر می باشد. بر خلاف کارواش های تونلی که خودرو متحرک بوده، در این مدل از دستگاه های کارواش خودرو در حالت ایستا قرار دارد. قطعات و تجهیزات کارواش اتوماتیک در مدل های دروازه ایی بر روی ریل ها متحرک بوده و با حرکت رو به جلو و عقب تجهیزات، عملیات شستشو و نظافت را انجام می دهند.
شستشوی خودرو توسط کارواش تمام اتوماتیک دروازه ایی
در بیشتر مدل های کارواش دروازه ایی، ابتدا یک عملیات پیش شستشو توسط ناز های آب پر فشار بر روی خودرو انجام می گیرد. عملیات پیش شستشو باعث ارتقا کیفیت نظافت و شستشوی خودرو ها می گردد. از سوی دیگر به واسطه شستشوی اولیه با آب تمامی ذرت شن و ماسه از روی سطح خودرو پاک شده و مانع از ایجاد خش بر روی بدنه خودرو، در طول فرآیند برس زنی می گردد. پس از این مرحله با استفاده از مواد شوینده کارواش و برس ها سطح بدنه خودرو شستشو داده شده و توسط نازل های آب پر فشار، آبکشی می شود. آخرین مرحله کارواش خشک کردن سطح خودرو می باشد که توسط دمیدن هوای گرم انجام می گیرد. در این مرحله می توان به منظور تسریع در فرآیند خشک شدن از واکس های خشک نیز استفاده نمود. واکس های پاشش شده بر سطوح بدنه خودرو نه تنها موجب تسریع در فرآیند خشک شدن می شود بلکه با ایجاد لایه ایی محافظ بر روی بدنه خودرو از رنگ بدنه نیز محافظت می کند.